Oslo som Pusteromsby for menneskerettighetsforkjempere: HØSTEN 2023

Høsten 2023 hadde Pusteromsby-programmet sin andre runde med gjester. Noen inntrykk fra oppholdet finner du i denne artikkelen.
Bilde

I høst kom to menneskerettighetsforkjempere til Oslo og fikk delta i kulturelle, sosiale og faglige aktiviteter i Oslo som en del av Pusteromsby-programmet. Pusteromsby er et programm som tilbyr midlertidig opphold i Norge for menneskerettighetsforkjempere som trenger et pusterom fra en stressende eller farlig hverdag. Les mer om bakgrunnen og formålet med programmet her.

En av gjestene var Syahrul, en advokat fra Aceh-provinsen i Indonesia. Han var leder for Banda Aceh Legal Aid (LBH Banda Aceh) fra 2019 til 2024 og jobber i dag som intern konsulent for samme organisasjon. Når han oppsummerte sitt opphold, la han særlig vekt på kulturlivet og muligheten til å forbedre engelskkunnskapene og lære om psykisk helse. Les mer om Syahrul og andre tidligere gjester i programmet her.

Bilde
Menneskerettighetsforkjemperne fikk møte både ordfører Marianne Borgen
...og etter lokalvalget i høst, nåværende ordfører Anne Lindboe

I sine vurderinger av oppholdet understreket menneskerettighetsforkjemperne at de hadde fått mange muligheter til å bygge nettverk og knytte kontakter med aktører som var nyttige for dem, for eksempel sivilsamfunnsorganisasjoner, fagforeninger som Fagforbundet, institusjoner, politikere og akademia som Norsk senter for menneskerettigheter.

Bilde
Et av høydepunktene var en flott opplevelse i Bergen, der de fikk være med på Raftoprisutdelingen og tilknyttede aktiviteter
og selvfølgelig nyte den fantastiske utsikten fra Ulriken!
En hyttetur for å kunne slappe av en helg og få kontakt med norsk natur og kultur var også en selvfølge!

Det var som alltid litt trist å ta farvel med gjestene våre, men vi er glade for at de i løpet av oppholdet kunne fokusere på helsen sin, utveksle erfaringer med andre organisasjoner, utvide kunnskapen sin på ulike tematiske områder, nyte Oslos kulturtilbud og få nye venner. Vi håper at denne erfaringen vil bidra til å gi dem de nødvendige verktøyene til å fortsette sitt viktige arbeid som menneskerettighetsforkjempere.

Vi forbereder nå den neste runden med menneskerettighetsforkjempere som kommer i løpet av våren 2024. Følg med på de siste oppdateringene i våre sosiale medier!

Finn mer informasjon om Pusteromsby-programmet her.