Det norske menneskerettighetsfond

30 år med direkte støtte til menneskerettighetsforkjempere

Kronikk: Desperate mennesker i livsfare

Norge har vært til stede i Afghanistan i flere tiår, og har et moralsk ansvar når mennesker vi har samarbeidet med trues, forfølges og drepes foran våre øyne.

Les mer »

Fellesuttalelse om den voldelige situasjonen i Colombia

Gjennom Colombiaforum har Det norske menneskerettighetsfond, sammen med andre norske organisasjoner, skrevet en fellesuttalelse om den voldelige situasjonen i Colombia. Les hele uttalelsen her.

Les mer »

Kronikk: Norge kan gjøre en forskjell for Afghanistan i sikkerhetsrådet

Gjennom FNs Sikkerhetsråd kan norske myndigheter legge press på den afghanske regjeringen, Taliban og internasjonale aktører om å gjøre mer for å beskytte sivilsamfunnet.

Les mer »

Video: Den internasjonale kvinnedagen 2021

Temaet for den internasjonale kvinnedagen 2021 er "Women in Leadership: Achieving an equal future in a COVID-19 world”. Det norske menneskerettighetsfond har spurt tre kvinnelige ledere om hvorfor det er viktig å ha kvinnelig lederskap (undertekster på engelsk og spansk).

Gratulerer med kvinnedagen!

Støtt menneskerettighetsforkjempere!

Vipps ditt bidrag til #562372.

Les mer

Video: Jubileum for Beijing-erklæringen og FNs sikkerhetsråds resolusjon 1325

I 2020 var det 25 år siden Beijing-erklæringen og 20 år siden FNs sikkerhetsråds resolusjon 1325 ble vedtatt. Det norske menneskerettighetsfond er stolt over å støtte så mange fredsbyggende kvinner, som jobber hardt for sine og andres rettigheter!

Fondets landkontor i Colombia

Vi i Det norske menneskerettighetsfond er glade for å kunne presentere at landkontoret vårt i Colombia har åpnet! Fondet har økt sin støtte til sivilsamfunnsorganisasjoner i Colombia gjennom en ny avtale med Den norske ambassaden i Bogotá. Våren 2020 åpnet Fondets Colombiakontor, som har gjort det mulig for oss å bedre følge opp støttemottakere i landet, og å kunne sikre en målrettet, tilpasset kapasitetsbygging.

Les mer

Årsrapport 2019

Det norske menneskerettighetsfond er glad for å kunne dele vår årsrapport for 2019! Her presenterer vi høydepunkter, aktiviteter og resultater fra året som gikk.

Les mer Last ned årsrapporten for 2019 her.