Det norske menneskerettighetsfond

30 år med direkte støtte til menneskerettighetsforkjempere

Kronikk: Regjeringen må øke støtten til de som kjemper for menneskerettighetene!

Russlands krig mot Ukraina viser viktigheten av støtte til menneskerettighetsforkjempere

Les mer »

Regjeringens kutt til menneskerettigheter og menneskerettighetsforkjempere er uforståelig

- Det er helt utrolig at Putins krig mot Ukraina fører til at regjeringen kutter støtten til menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet, sier Ingeborg Moa, daglig leder i Det norske Menneskerettighetsfond

Les mer »

Debatt: Norge må legge press på India

Mange av de omfattende overgrepene mot daliter, muslimer, kristne og andre minoriteter under pandemien har foregått uten at politi eller myndigheter har grepet inn.

Les mer »

Intervju med en afghansk menneskerettighetsforkjemper

Menneskerettighetsforkjemper Horia Mosadiq fra Afghanistan snakker om situasjonen i Afghanistan i lys av utviklingen i landet sommeren og høsten 2021, og hva som gir hun håp for framtiden.

Video: Den internasjonale kvinnedagen 2021

Temaet for den internasjonale kvinnedagen 2021 er "Women in Leadership: Achieving an equal future in a COVID-19 world”. Det norske menneskerettighetsfond har spurt tre kvinnelige ledere om hvorfor det er viktig å ha kvinnelig lederskap (undertekster på engelsk og spansk).

Gratulerer med kvinnedagen!

Støtt menneskerettighetsforkjempere!

Vipps ditt bidrag til #562372.

Les mer

Video: Jubileum for Beijing-erklæringen og FNs sikkerhetsråds resolusjon 1325

I 2020 var det 25 år siden Beijing-erklæringen og 20 år siden FNs sikkerhetsråds resolusjon 1325 ble vedtatt. Det norske menneskerettighetsfond er stolt over å støtte så mange fredsbyggende kvinner, som jobber hardt for sine og andres rettigheter!

Fondets landkontor i Colombia

Vi i Det norske menneskerettighetsfond er glade for å kunne presentere at landkontoret vårt i Colombia har åpnet! Fondet har økt sin støtte til sivilsamfunnsorganisasjoner i Colombia gjennom en ny avtale med Den norske ambassaden i Bogotá. Våren 2020 åpnet Fondets Colombiakontor, som har gjort det mulig for oss å bedre følge opp støttemottakere i landet, og å kunne sikre en målrettet, tilpasset kapasitetsbygging.

Les mer

Årsrapport 2019

Det norske menneskerettighetsfond er glad for å kunne dele vår årsrapport for 2019! Her presenterer vi høydepunkter, aktiviteter og resultater fra året som gikk.

Les mer Last ned årsrapporten for 2019 her.