Det norske menneskerettighetsfond

30 år med direkte støtte til menneskerettighetsforkjempere

Bilde

Viktig at støtten til menneskerettigheter opprettholdes

I budsjettenigheten presentert i dag har SV og regjeringen blitt enige om at regjeringens foreslåtte kutt i bistandsbudsjettet på 4 milliarder kroner reverseres med 2.5 milliarder kroner. FN-kjernestøtte, menneskerettigheter og støtte til sivilt samfunn er prioritert.

Les mer »
Bilde

Kronikk: Regjeringen må øke støtten til de som kjemper for menneskerettighetene!

Russlands krig mot Ukraina viser viktigheten av støtte til menneskerettighetsforkjempere

Les mer »
Bilde

Regjeringens kutt til menneskerettigheter og menneskerettighetsforkjempere er uforståelig

- Det er helt utrolig at Putins krig mot Ukraina fører til at regjeringen kutter støtten til menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet, sier Ingeborg Moa, daglig leder i Det norske Menneskerettighetsfond

Les mer »

Intervju med en afghansk menneskerettighetsforkjemper

Menneskerettighetsforkjemper Horia Mosadiq fra Afghanistan snakker om situasjonen i Afghanistan i lys av utviklingen i landet sommeren og høsten 2021, og hva som gir hun håp for framtiden.

Video: Den internasjonale kvinnedagen 2021

Temaet for den internasjonale kvinnedagen 2021 er "Women in Leadership: Achieving an equal future in a COVID-19 world”. Det norske menneskerettighetsfond har spurt tre kvinnelige ledere om hvorfor det er viktig å ha kvinnelig lederskap (undertekster på engelsk og spansk).

Gratulerer med kvinnedagen!

Støtt menneskerettighetsforkjempere!

Vipps ditt bidrag til #562372.

Les mer

Video: Jubileum for Beijing-erklæringen og FNs sikkerhetsråds resolusjon 1325

I 2020 var det 25 år siden Beijing-erklæringen og 20 år siden FNs sikkerhetsråds resolusjon 1325 ble vedtatt. Det norske menneskerettighetsfond er stolt over å støtte så mange fredsbyggende kvinner, som jobber hardt for sine og andres rettigheter!

Bilde

Fondets landkontor i Colombia

Vi i Det norske menneskerettighetsfond er glade for å kunne presentere at landkontoret vårt i Colombia har åpnet! Fondet har økt sin støtte til sivilsamfunnsorganisasjoner i Colombia gjennom en ny avtale med Den norske ambassaden i Bogotá. Våren 2020 åpnet Fondets Colombiakontor, som har gjort det mulig for oss å bedre følge opp støttemottakere i landet, og å kunne sikre en målrettet, tilpasset kapasitetsbygging.

Les mer
Bilde

Årsrapport 2019

Det norske menneskerettighetsfond er glad for å kunne dele vår årsrapport for 2019! Her presenterer vi høydepunkter, aktiviteter og resultater fra året som gikk.

Les mer Last ned årsrapporten for 2019 her.