Historier fra felt

Artikler & oppdateringer

Bilde

Viktig at støtten til menneskerettigheter opprettholdes

I budsjettenigheten presentert i dag har SV og regjeringen blitt enige om at regjeringens foreslåtte kutt i bistandsbudsjettet på 4 milliarder kroner reverseres med 2.5 milliarder kroner. FN-kjernestøtte, menneskerettigheter og støtte til sivilt samfunn er prioritert.

Les mer »
Bilde

Kronikk: Regjeringen må øke støtten til de som kjemper for menneskerettighetene!

Russlands krig mot Ukraina viser viktigheten av støtte til menneskerettighetsforkjempere

Les mer »
Bilde

Regjeringens kutt til menneskerettigheter og menneskerettighetsforkjempere er uforståelig

- Det er helt utrolig at Putins krig mot Ukraina fører til at regjeringen kutter støtten til menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet, sier Ingeborg Moa, daglig leder i Det norske Menneskerettighetsfond

Les mer »
Bilde

Debatt: Norge må legge press på India

Mange av de omfattende overgrepene mot daliter, muslimer, kristne og andre minoriteter under pandemien har foregått uten at politi eller myndigheter har grepet inn.

Les mer »
Bilde

Colombia: Demokrati under press

Det er nå viktigere enn noen gang at det internasjonale samfunnet fortsetter å støtte Colombia gjennom det arbeidet som trengs, skriver Caroline Aarsæther, Fondets landdirektør i Colombia, sammen med representanter fra Colombiaforum i Bistandsaktuelt.

Les mer »
Bilde

Kronikk: Ny norsk menneskerettighetssatsing mot 2030 søkes!

Truslene mot de som forsvarer menneskerettighetene tar nye former. Det er på tide med en ny stortingsmelding om menneskerettigheter.

Les mer »