Historier fra felt

Artikler & oppdateringer

Fellesuttalelse om den voldelige situasjonen i Colombia

Gjennom Colombiaforum har Det norske menneskerettighetsfond, sammen med andre norske organisasjoner, skrevet en fellesuttalelse om den voldelige situasjonen i Colombia. Les hele uttalelsen her.

Les mer »

Kronikk: Norge kan gjøre en forskjell for Afghanistan i sikkerhetsrådet

Gjennom FNs Sikkerhetsråd kan norske myndigheter legge press på den afghanske regjeringen, Taliban og internasjonale aktører om å gjøre mer for å beskytte sivilsamfunnet.

Les mer »

Kritisk situasjon for kvinnelige journalister og aktivister i Afghanistan

Situasjonen for kvinnelige journalister og menneskerettighetsforkjempere i Afghanistan er svært kritisk. Senest den 2. mars ble tre kvinnelige journalister drept på åpen gate i Jalalabad. Drap, henrettelser og trusler mot journalister og menneskerettighetsforkjempere ble diskutert i Fondets og Afghanistankomiteens webinar den 15. mars.

Les mer »

Fondets nye logo

Vår nye logo symboliserer Fondets ambisjoner for solidaritet og å sette mennesket i fokus i vårt menneskerettighetsarbeid.

Les mer »

Vårt arbeid i Colombia

Vi i Det norske menneskerettighetsfond er glade for å kunne presentere at landkontoret vårt i Colombia har åpnet!

Les mer »

En oppfordring til handling: Koronapandemien utsetter aktivister i Colombia for høyere risiko

I Colombia har koronapandemien sammenfalt med flere angrep og drap på grasrotledere og menneskerettighetsaktivister. Sivilsamfunnet er bekymret for situasjonen og ber bevæpnede grupper og militære styrker om våpenhvile. Mandag erklærte geriljagruppen ELN våpenhvile mellom 1. og 30 april.

Les mer »