Vårt arbeid i Colombia

Vi i Det norske menneskerettighetsfond er glade for å kunne presentere at landkontoret vårt i Colombia har åpnet!
Bilde

Fondet har økt sin støtte til sivilsamfunnsorganisasjoner i Colombia gjennom en ny avtale med Den norske ambassaden i Bogotá. Våren 2020 åpnet Fondets Colombiakontor, som har gjort det mulig for oss å bedre følge opp støttemottakere i landet, og å kunne sikre en målrettet, tilpasset kapasitetsbygging.

Colombiakontorets landdirektør, Caroline Aarsæther, leder det dedikerte Colombiateamet som skal fortsette Fondets arbeid i landet:

«Den colombianske fredsavtalen skiller seg ut på grunn av den brede deltakelsen av ofre og sivilsamfunn i prosessen, og for å ha adressert de dype underliggende årsakene til konflikten. Resultatene hadde ikke vært de samme uten den støtten som har blitt gitt til sivilsamfunnsorganisasjoner i flere tiår. Og nå, mer enn noensinne, trenger det colombianske sivilsamfunnet støtte for å kunne utføre det viktige arbeidet de gjør for bærekraftig fred og respekt for menneskerettighetene.»
Bilde
Norges ambassadør i Colombia, John Petter Opdahl, sammen med to menneskerettighetsforkjempere fra AVSIPAD, en av Fondets støttemottakere.

Det norske menneskerettighetsfond arbeider innenfor tre strategiske områder i Colombia:

  • Fredsprosessen og rettighetstilgang for ofre for den væpnede konflikten
  • Sikkerhetsbeskyttelse av og garantier for menneskerettighetsforkjempere
  • Arbeid for tilgang til og beskyttelse av land- og miljørettigheter

Den nåværende Colombiaporteføljen består av 21 aktive prosjekter – 18 av dem ble godkjent med tilskudd fra Den norske ambassaden i Bogotá, mens de tre øvrige prosjektene ble påbegynt i 2019. 78 % av prosjektene ligger innenfor Fondets strategiske område 1 (Fredsprosessen og rettighetstilgang for ofre for den væpnede konflikten), 61 % i strategiske område 2 (Sikkerhetsbeskyttelse av og garantier for menneskerettighetsforkjempere), og 33 % er innenfor Fondets strategiske område 3 (Arbeid for tilgang til og beskyttelse av land- og miljørettigheter).

Bilde
Fondets aktiviteter i Colombia.

Fondets Colombiakontor vil fortsette arbeidet med å støtte menneskerettighetsforkjempere i frontlinjen og det colombianske sivilsamfunn.

Hovedbilde: Fondets landdirektør i Colombia, Caroline Aarsæther (i grå blazer), under en paneldebatt med FOS i februar 2020.