Anni: Jeg er 16 år og går første året på tekstillinjen ved Edvard Munch vgs. Jeg har gjennom skolen, blitt interessert i menneskerettigheter i klesbransjen. Det er noe vi har lært mye om. Jeg tenkte derfor at det virket spennene å få et dypere innblikk i Menneskerettighetsfondets arbeid og lære mer om menneskerettigheter generelt.

Elina: Jeg er også 16 år og går første året på studiespesialisering ved Blindern vgs. Jeg har lenge vært engasjert i menneskerettigheter siden det er noe av det viktigste for alle som lever i dag og for alle som kommer etter oss. Jeg følte at å jobbe med Menneskerettighetsfondet kom til å være en unik opplevelse som kunne lære meg mye om menneskerett og hvordan man løser store problemer i dagens samfunn.

I løpet av dagen har vi lært mye om Menneskerettighetsfondet og organisasjonene de støtter. Vi har lært at Fondet jobber med mindre organisasjoner rundt om i verden som trenger ressurser til å støtte deres menneskerettigheter. Vi har jobbet med kommunikasjonsfaglige oppgaver som har resultert i et innlegg på deres Instagram, og vi har skrevet denne artikkelen.