Fagforbundet har undertegnet samarbeidsavtale med Det norske menneskerettighetsfond

– Situasjonen i verden i dag er dessverre slik at menneskerettighetene, og retten til å organisere seg – som er en del av de, står under sterkt press. Utviklingen går i feil retning, sa Mette Nord til Fagforbundets landsstyre da hun sammen med daglig leder av NHRF, Sandra Petersen, undertegnet avtalen.

Les mer »

Handlingsrommet for sivilsamfunnets kritiske røster krymper stadig i Israel

Fri Fagbevegelse: Menneskerettsaktivist - Israelske Alma Biblash har t-skjorter med politiske slagord i fleng, men tør ikke lengre å bruke dem.

Les mer »

Dystert for menneskerettighetene – og verre blir det

Bistandsaktuelt: Situasjonen for menneskerettighetene er blitt verre de siste årene. Og verre skal det bli, før det forhåpentligvis snur. Det mener FN-toppene Andrew Gilmour og Michel Forst.

Les mer »

Slik varsler de aktivister og får dem i trygghet

Bistandsaktuelt: Afghanske Horia Mosadiq er grunnlegger av Safety and Risk Mitigation Organization– en organisasjon som skal forhindre at menneskerettighetsforkjempere faller i klørne på dem som vil dem vondt. De har jobbet mye med prosjektet: «Early Warning», som er et system der moderne teknologi brukes for å advare menneskerettighetsaktivister mot farer.

Les mer »

Bruker kunst og sosiale medier mot kasteskiller

Bistandsaktuelt: Equality Labs driver forskning, lager kunst og bruker moderne teknologi for å bekjempe kastebasert apartheid. Indisk-amerikanske Thenmozhi Soundararajan, som leder organisasjonen, blir ofte truet. Bistandsaktuelt traff henne på en konferanse i regi av Det Norske Menneskerettighetsfondet (NHRF) i forrige uke.

Les mer »

Video: Det norske menneskerettighetsfond - 30 år

Det norske menneskerettighetsfond feirer 30 års jubileum i år. Ta en titt på vår jubileumsfilm for å lære mer om vårt arbeid! Her møter du støttemottakere fra Colombia, India og Mexico, såvel som nøkkelpersoner fra Norge.

Les mer »